Ei perusvoidetta atoopikoille


Aina ja kaikkialla ns. asiantuntijat väittävät kivenkovaan että ainoa oikea tapa hoitaa atooppista ihoa on läträtä apteekin perusvoiteiden kanssa joka päivä. Harmi vaan että kaikki perusvoiteet sisältävät mm. paraabeneja, jotka ovat hormonihäiritsijöitä. Nämä estrogeenin lailla elimistössä toimivat hormonihäirisijät lisäävät naisilla riskiä mm. rintasyöpään ja endometrioosiin. Miehillä hormonihäiritsijät aiheuttavat naisistumista. Luonnonkosmetiikan kosteusvoiteet ovat aina miljoona kertaa parempi ja terveellisempi vaihtoehto. Nykypäivänä hormonihäiritsijöiltä on mahdotonta välttyä kokonaan, mutta niille altistumista voi vähentää.

Toinen erikoinen asia on atooppisen ekseeman hoitosuosituksen muuttuminen jokin aika sitten. Aikaisemmin kuivaihoisia kehotettiin välttämään jokapäiväistä suihkuttelua, mutta nyt suositus on että joka päivä täytyy ehdottomasti käydä suihkussa, se on muka hyvästä. Sitten vaan laitetaan sitä perusvoidetta rutkasti, joka päivä. Eli tuo suositus johtuu vain siitä että rasvoja menisi mahdollisimman paljon kaupaksi. Jokainen atoopikko tietää kyllä omasta kokemuksesta että vesi on kuivan ihon vihollinen numero yksi.

Atooppisen ihottuman luonnollinen hoitokeino on vähähiilihydraattinen ruokavalio. Sokerit ja viljat pois ruokavaliosta, niin ihokin paranee.

Katson juonipaljastukset joka viikko