Downton Abbeyn 4. kausi Ylellä


Downton Abbeyn neljäs kausi alkaa Suomessa tiistaina 22.10.2013 klo 21. Siihen mennessä Briteissä on ehditty esittää kauden viisi ensimmäistä jaksoa. Ja nyt seuraa juonipaljastuksia niistä!

Kausi saa räväkän alun kun O'Brien jättää Downtonin salaa keskellä yötä. Syy tähän mystiseen lähtöön on tietysti se ettei tekijöillä ollut näyttelijää käytössään.

Kauden ja kenties koko sarjan järkyttävin tapahtuma nähdään kolmannessa jaksossa, kun fanien suosikkihahmo Anna joutuu pahoinpidellyksi ja raiskatuksi kartanossa vierailevan miehen palvelijan toimesta. Anna kertoo tapahtumasta vain taloudenhoitaja Hughesille. Omalle aviomiehelle Batesille ei voi totuutta kertoa sillä Anna pelkää hänen tappavan raiskaajansa ja joutuvan hirteen. Anna valitsee mieluummin avioliiton tuhon? Tuntuu järjettömältä miksei kukaan tajua Annan tulleen pahoinpidellyksi sillä juuri siltä hänen naamansa näyttää, vaan kaikki uskovat hänen älyvapaan selityksensä. Hughes kysyy "Mitä teet jos olet raskaana?" Annan vastaus on nopea ja sydäntäsärkevä: "Tapan itseni."

Matthew'n kuolemasta toipuvaa Maryä kositaan jo neljännessä jaksossa, mutta hän vastaa kieltävästi.

Palvelija Edna tekee paluun, en tajua miksi hänet suostutaan ottamaan takaisin töihin taloon. Hänhän sai potkut koska oli liian kiinnostunut Bransonista. No tällä kertaa tämä lehmä onnistuu saamaan Bransonin sänkyyn asti. Ja vaatii tätä sitten menemään naimisiin kanssaan jos sattuu olemaan raskaana. Taloudenhoitaja Hughesin avustuksella Branson onnistuu kuitenkin lähettämään Ednan matkoihinsa, eli potkut tuli taas.

Edith antautuu viimein Gregsonille. Edithin yöjuoksu paljastuu heti täti Rosamundille, joka lupaa pitää asian salassa muilta mutta varoittaa mahdollisesta myöhemmästä katumuksesta.