Tämä E-koodi tuhoaa suoliston


Tulehdukselliset suolistosairaudet ovat monen suomalaisen riesana, ja ne yleistyvät huolestuttavaa tahtia.

Moni on saanut suolistonsa sairaaksi syömällä nykyajan jalostettuja viljoja sekä sokeria. Ne ovat myrkkyä elimistölle monin tavoin.

Monessa ruokakaupan tuotteessa lymyää ikävä pommi. Lisäaine jota lisätään tiettyjen kategorioiden lähes jokaiseen tuotteeseen.

Kyseessä on karrageeni (E407).

Suomessa on jätetty uutisoimatta saksalaistutkimuksesta jossa todettiin että karrageeni aiheuttaa elimistössä suolistovaurioita ja tulehdusta. Lisäksi se lisää kakkostyypin diabeteksen riskiä. Tiedäthän tuon sairauden joka johtuu liiasta hiilihydraattien syömisestä.

Onneksi Norjassa on herätty karrageenin vaaroihin. Siellä karrageenia ei suositella lapsille ollenkaan, ja yritykset aikovat poistaa sen tuotteistaan. Norjaan mars siis? Eikä Norja ole ainut maa jossa jo osataan varoittaa suolistosairaita tästä lisäaineesta.

Kun yrität metsästää kuohukermaa jossa ei ole karrageeniä niin vaikeaa on. Tätä E-koodia laitetaan myös muunmuassa jäätelöihin ja muihin maitotuotteisiin.

Karrageenia sisältävä kuohukerma myös vaahtoutuu hitaammin kuin puhdas versio. 

Itsekin huomaan aina heti karrageenin vaikutukset suolistooni, joten haluan pysyä siitä erossa. Kuten myös lehmäparoille annettavasta Bovaerista.

 


 

Toki välttelisin montaa muutakin E-koodia kuin pelkästään karrageenia. Esimerkiksi nitriittien epäillään lisäävän suolistosyöpien riskiä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti