Uudet nimipäivät: Ihania nimiä lapsille


Mitä tyttövauvaan tulee olen aina teinistä asti jostain syystä tykännyt paljon nimestä Linnea. Jopa kirjoittamassani ainoassa kokopitkässä romaanissa yhden hahmon nimi on Linnea. Tosin hän on traaginen sivuhahmo, joka ei ole enää edes elossa kirjan tapahtumien aikana. Linnea oli päähenkilön isosisko, joka tultuaan raiskatuksi tekee itsemurhan avaamalla ranteensa kylpyammeessa.

Pako-sarjan myötä aloin pitää nimestä Sara, vaikka hahmo onkin siinä tragikoominen. Palaa henkiin kuolemansa jälkeen, just joo. Sara on mukavan kansainvälinen nimi, mutta ei kuitenkaan liian vaikea suomalaiselle sopivaksi. Eli tyttölapselle antaisin ehdottomasti nimeksi Sara Linnea. Eikä tietenkään mitään typeriä väliviiva kaksoisnimiä, ne ovat lapsi-raukan kiusaamista ja merkki siitä että vanhemmat vihaavat lastaan.

Poikavauvan nimestä minulla ei ollut pitkään aikaan mitään hajuakaan, mutta viime aikoina sekin on selkiytynyt. 90-luvun tv-sarjan Elämä voittaa sarjasta asti olen pitänyt nimestä Jesse, vaikka sen niminen hahmo olikin sarjassa hiv-positiivinen ja kuoli. Jesse on Saran tavoin sekä kansainvälinen että tarpeeksi hyvin suomalaiselle sopiva nimi. Maailma kansainvälistyy koko ajan, eikä lapselle voi enää antaa vain suomalaisten suuhun sopivaa nimeä.

Pako-sarjan päähenkilö Michael Scofield on suuri rakkauteni, vaikka tietysti traaginen hänkin. Höh, mikähän mielenkiinto minulla on tuollaisia ihmisskohtaloita kohtaan... tosin tietysti vain fiktiivisiä. Joten siitä tulee sumalaiselle paremmin sopiva nimi Mikael. Eli poikavauvan nimi olisi Jesse Mikael.