Autismiin auttaa ruokavalio?


Jokin aika sitten televisiossa esitettiin dokumentti autismista. Pitkään on luultu että autismi on pysyvä tila, joka johtuisi aivojen poikkeavuudesta. Ohjelmassa kerrottiin kuitenkin toisesta teoriasta - että tämän sairauden taustalla olisikin eräs suolistobakteeri. Näytettiin kuvamateriaalia pojasta, jonka autistinen oireilu väheni huomattavasti, kun kyseinen bakteeri pysyi kurissa antibioottihoidolla. Valitettavasti kuurin loputtua pojan autismi paheni taas.

Ohjelmassa käsiteltiin vain pintaraapaisuna toista tapaa millä tämän bakteerin esiintymistä suolistossa voi vähentää, antibiootti ei ole ainoa tai edes terveellinen vaihtoehto. Tämä autismia kenties pahentava tai jopa aiheuttava bakteeri käyttää ravintonaan sokeria ja hiilihydraatteja. Joten vähähiilihydraattinen ruokavalio saattaa olla kokeilemisen arvoinen juttu autismia sairastavilla lapsilla.

Toinen bakteerin elintilaa vähentävä tekijä ovat maitohappobakteerit. Dokumentissakin kerrottiin jo lähes aikuisesta autistisesta pojasta, joka maitohappobakteereja käyttäessään pysyy hyvin toimintakykyisenä.