Kulissiavioliitto ja muut kulissit


Että minä vihaankin kaikenlaisia kulisseja. En vaan voi ymmärtää miksi ihmiset haluavat esittää olevansa jotain mitä eivät ole. Minä olen aina ja kaikkialla ihan rehellisesti tyhmä, kouluttamaton ja köyhä työtön luuseri. Miksi jotkut esittävät rikkaita tai rakastunutta paria, kun totuus on jotain ihan muuta?

On iso kämppä täynnä kalliita huonekaluja ja elektroniikkaa. Etsitään uutta kivaa asuntoa. Mutta mikä onkaan totuus? Kaikki on ostettu erämaksulla ja maksamatta, ulosotossa on oltu vuosia, uutta asuntoa etsitään koska entisestä on saatu häätö maksamattomien vuokrien takia ja asunnottomuus uhkaa. Mutta kulissit on onneksi hyvin pystyssä: kaverit luulevat että hakusessa on isompi omistusasunto.

Kulissiavioliitot ovat ihan kokonaan oma lukunsa. Suhde on olevinaan niin hyvä, ja Facebookissakin pakotetaan toinen puolisko kommentoimaan omia päivityksiä, pistetään herranjumala sille vuorosanat suuhun! Kun todellisuudessa liitto on ollut täynnä pettämisiä, erilleenmuuttoja ja molemminpuolista väkivaltaa. Juu, romanttista ja ruusuista menoa.

Ja kun raskaaksi tullaan niin sitä peitellään viimeiseen asti: Valehdellaan kavereille että on vähän vatsatautia, vaikka raskaus on edennyt jo viidennelle kuukaudelle. Ja Facebook-kaverit kehuvat kilpaa kuinka tämä salaa raskaana oleva on laihtunut...

Miksi pitää valehdella? Miksi pitää esittää? Monien perhesurmienkin taustalta on paljastunut kulisseja, ja sekös tässä pelottaakin. Mitä tapahtuu sitten kun kulissit kaatuvat?