Influenssan ensioireet


Nykyiseen jokavuotiseen tapaan influenssan saaminen pelottaa kauheasti. Minulla on ollut tämä sairaus tasan kerran elämässäni. Olin silloin yläasteella, enkä muista siitä yhtään mitään. Ainoastaan sen että olin koulusta poissa yli viikon. Mutta mistä mahdollisen (sika)influenssan tunnistaa, mitkä ovat taudin ensimmäiset oireet?

Ei ole mahdollista sekoittaa influenssaa tavalliseen nuhaan. Influenssan ensimmäiset oireet ovat nopeasti nouseva korkea kuume, lihaskivut ja mahdollinen päänsärky. Yleistä huonovointisuuttakin voi ilmestyä. Yskä ja flunssa tulevat vasta sitten kun kuume on jo laskenut.

Mutta onko mitään muuta tapaa yrittää ehkäistä influenssan saaminen kuin rokote? Monen mielestä vastaus on d-vitamiini, joka nostaa vastustuskykyä kaikista eniten. Eräänkin kanadalaisen tutkimuksen mukaan vanhainkodissa influenssaan sairastuivat ne, jotka eivät käyttäneet d-vitamiinilisää. Jos rokotus on ottamatta, d-vitamiinista voi siis olla ainakin jonkinverran hyötyä. Ja ei sovi unohtaa sen muita terveysvaikutuksia. Monen asiantuntijan mielestä d-vitamiinilisän syöminen on kaikista tärkeintä mitä terveytensä hyväksi voi tehdä.