Iivo Niskanen on uusi idolini


Enpä olisi voinut uskoa että näin vanhalla iällä voi vielä löytää uuden fanitettavan ihmisen, semmoinenhan on teinien juttuja. Ja teini-iästä asti olenkin roikkunut monen julkkiksen fanijoukoissa mukana. Mutta urheilun saralla moni heistä on jo lopettanut uransa, ryökäleet.

Sotshin talviolympialaissa minun tietoisuuteeni kuten niin monen muunkin pääsi täysin yllättäen Suomen uusi hiihtotähti Iivo Niskanen. Vielä suurempi yllätys itselleni oli että hän on savolainen. Enpä tiennyt sitäkään että tämä naishiihdon menestyjä Niskanen on hänen isosiskonsa. Oikeasti, ihmettelin vain että onpa se Niskanen ehtivä tyyppi kun on mukana sekä naisten että miesten hiihdossa.

Harvoin on itkettänyt mikään penkkiurheilukisa niin paljon kuin Iivon pronssimitalin häviäminen kahdella sekunnin kymmenyksellä. En edes uskaltanut katsoa kun tiesin että ruotsalainen tulee takaa. Jälkeenpäin lähtevillä on niin suuri etu puolellaan kun tietävät tarkan tilanteen ja väliajat.

Mutta olympiakulta ja voitto parisprinttiviestissä pyyhki pois kaikki kyyneleet. Olin odottanut tätä ja porilaisten marssia niin kauan. En edes tiennyt tuollaisen hiihtolajin olemassaolosta. Siis mitä ihmettä, viestissä on vain kaksi hiihtäjää jotka hiihtävät vuorotellen, kumpikin kolme kertaa?! Outoa.

Nyt iski halu antaa lapselleni nimeksi Iivo.

Katson juonipaljastukset joka viikko