Hiilijalanjäljen pienentäminen helposti


1. Älä tee lapsia

Ylivoimaisesti tärkein ympäristöteko on jättää lapset tekemättä. Lapseton ihminen saa perseillä aika rajusti eikä silti pääse lähellekään lapsen tehneen ihmisen ympäristötuhoja. Unohtamatta tietenkään sitä faktaa että lapsen tekeminen on aina moraalisesti ja eettisesti väärin. Jokainen meistä kituu, kärsii ja kuolee jossain vaiheessa. Suostumusta syntyvältä lapselta ei myöskään koskaan kysytä. Älä ole niin itsekäs idiootti että tekisit lapsen.

Edelliseen liittyen varmista että myöskään eläimet eivät pääse lisääntymään. Aina valitetaan että lemmikkieläimet tuhoavat luontoa, mutta syy ei ole lemmikinomistajien vaan niiden jotka tuottavat lisää eläimiä tähän maailmaan. Jo syntyneet lemmikit pitää jonkun hoitaa, mutta tämäkin ongelma poistuisi jos niitä kodittomia kissanpentuja ei enää syntyisi.

 



2. Älä matkusta lentokoneella

Hyvin harva lentokoneella tehtävä matka on oikeasti pakollinen.  Lopeta kaikki hupimatkailu heti, pysy kotona ja lakkaa levittämästä koronaa. Anna säästyneet rahat hyväntekeväisyyteen niin maailma pelastuu. Itsehän en ole koskaan ollut lentokoneessa.

 



3. Älä autoile

Kävele tai pyöräile joka paikkaan. Jos matka on liian pitkä käytä junaa tai bussia. Itsellänihän ei ole edes ajokorttia saati sitten autoa.

4. Älä osta muovivaatteita

Tekokuidut, tekniset urheiluvaatteet, fleece ja akryyli. Ne kaikki ovat muovia ja niistä irtoaa jokaisen pesun yhteydessä mikromuoveja jotka kerääntyvät luontoon, eläimiin ja ihmisiin aiheuttaen esimerkiksi hormonihäiriöitä.

5. Älä osta mitään Kiinasta

Uuden älypuhelimen hankkiminen joka vuosi on luonnon tuhoamista pahimmillaan. Itsehän en tietenkään edes omista älypuhelinta, vaan käytän yli 20 vuotta vanhaa Nokiaa. 


Bonus: Hanki korona mahdollisimman monta kertaa poistaaksesi itsesi mahdollisimman nopeasti geenipoolista. Jos et ihan heti kuolekaan niin korona aiheuttaa myös keskenmenoja, hedelmättömyyttä ja impotenssia.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katson juonipaljastukset joka viikko