yle downton abbey


Epookkidraama Downton Abbeyn neljäs kausi on päättynyt Briteissä. Jäljellä on enää joulujakso, joka - yllätys yllätys - esitetään Englannissa siis tänä jouluna 2013. Uusimman kauden päättyessä saatiin myös varmistus sille että Downton Abbeystä tehdään vielä myös viides kausi. Mutta sen on pakko jo olla sarjan viimeinen, onhan?


Mitäpä kauden päättyessä sitten tapahtui? Eipä paljon mitään, paitsi että nykyään noin jokainen vastaantuleva mies haluaa Maryn kanssa naimisiin, vaikka kihlattu jo olisikin. Miksi Mary on halutumpi nainen lapsellisena leskenä kuin pyhänä neitsyenä?


Rose päätti mennä naimisiin mustaihoisen laulajan kanssa, mutta Mary sekaantui asioihin ja sai Jack Rossin muuttamaan mielensä. Kokkikouluun päässyt Alfred kosi keittiöpiikaa jonka nimeä en muista (ei Daisy) mutta tämä sanoi ei.

Edith on raskaana avioliiton ulkopuolella. Hän päätti jo tehdä abortin mutta muuttikin mielensä ja pitää äpärä-lapsensa. Ainoastaan täti Rosamund tietää Edithin hirveän salaisuuden. He päättivätkin lähteä yhdessä Sveitsiin pitkälle kuukausien matkalle "opettelemaan ranskaa". Lapsi on siis tarkoitus synnyttää salassa ja antaa adoptioon.

Mary sai tietoonsa mitä Annalle tapahtui ja kuka oli syyllinen. Mary pyysi häneen rakastunutta lordi Gillinghamia erottamaan palvelijansa Greenin, ja tämä suostui. Seuraavana päivänä pahis-Green jäi Lontoossa bussin alle ja kuoli. Tapauksella oli lukuisia silminnäkijöitä, joiden mukaan kyseessä oli onnettomuus. Mutta oliko? Juuri kyseisenä päivänä Bates oli vapaalla ja matkoilla. Tappoiko hän vaimonsa raiskaajan? Siinäpä taas jännitettävää hänen faneilleen. Onko Bates sittenkin pahis ja murhaaja?