Miksi en ota koronarokotetta


1. Rokotteeseen voi kuolla.

Se on harvinaista, mutta mahdollista. Tietysti itse koronaan kuoleminen on todennäköisempää. Aikaisemmin ajattelin että pelkään koronaa enemmän kuin rokotetta, ja onhan se totta vieläkin. Mutta vituttaisi kuolla rokotteeseen, sillä sen olisin itse valinnut ja mitäs jos olisinkin selvinnyt koronasta hengissä?


2. Rokote ei ole tarpeeksi tehokas.

Koronarokotteen teho deltavarianttiin ei ole kovin hyvä. Ja entäs tulevat variantit? Onneksi on tekeillä rokotteita, joiden kohteena on ne osat viruksesta joissa ei tapahtu mutaatioita. Tällainen universaalirokote joka tehoaisi kaikkia nykyisiä ja tulevia variantteja vastaan kelpaisi minullekin (jos se olisi turvallinen ja tehokas).


3. Rokote ei estä tartuntaa ja tartuttamasta.

Eli vaikka ottaisi rokotteen joutuisi edelleen välttämään ihmisiä ja pitämään maskia. Minulle tärkeintä ei ole se kuolenko itse vaan se etten tapa ketään muuta tartunnallani.


4. Rokotteen teho hiipuu nopeasti.

Israelin data paljastaa että Pfizerin teho puolen vuoden jälkeen on vain 16%. Jotta rokotteesta olisi jotain hyötyä se pitäisi saada vähintään kaksi kertaa vuodessa, eikä niin tule käymään. Israelissa tällä hetkellä koronan vuoksi sairaalahoidossa olevista ja koronaan kuolevista suurin osa on saanut kaksi Pfizerin rokotusta. Israel on rokotteiden suhteen edelläkävijä ja sen esimerkki osoittaa että rokotteen teho on valitettavasti vain väliaikainen.


Eli... parempia, tehokkaampia, turvallisempia rokotteita odotellessa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katson juonipaljastukset joka viikko