Apua ientulehdukseen ja vetäytyneisiin ikeniin


Hyvästä hammashoidosta huolimatta olen kärsinyt kroonisesta ientulehduksesta lapsesta asti. Sadisti-hammaslääkäri käski harjata hampaita niin että ikenet vuotaa verta. Väärin! Vuonna 1999 hampaani alkoivat heilua, ja olin varma että niitä alkaa tippua. 

Näillä keinoilla kaikki hampaani ovat edelleen tallella vuonna 2021, eikä reikiäkään ole ollut vuosikymmeniin:

Sokeriton ja viljaton ruokavalio tervehdyttää ikenet. Krooninen ientulehdus parani ja sain viimein normaalinväriset ja -näköiset, vaaleanpunaiset ikenet.

Parodontax-hammastahna auttaa hampaiden heilumiseen välittömästi. En voisi käyttää mitään muuta hammastahnaa. HUOM! Valitettavasti Parodontax-hammastahnaa on muutettu eikä se enää sisällä ollenkaan ientulehdusta estäviä ainesosia! Onnistuin vielä löytämään Saksan Amazonista alkuperäistä Parodontaxia ("classic" tai "original" nimillä nykyään myytävät versiot eivät sitä valitettavasti ole)

Alkoholiton Meridol-suuvesi auttaa erityisesti ientulehdukseen, tai jos ikenissä on kipeitä kohtia.

Ravintolisistä c-vitamiini ja ubikinoni eli koentsyymi Q10. Terveet ikenet sisältävät tutkitusti enemmän Q10 kuin sairaat. Ja joidenkin ihmisten ienterveydelle se minimaalinen c-vitamiinisuositus ei vain riitä, tarvitaan enemmän.

Pehmein mahdollinen hammasharja, ja hampaiden harjaus ikeniä kiduttamatta. Liian usein ja liian kovakourainen hampaiden peseminen voi aiheuttaa ikenien vetäytymistä ja jopa todella kipeää, haavaista ientulehdusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katson juonipaljastukset joka viikko