Kuinka saada kuume nousemaan helposti


Jostain kumman syystä jotkut kummalliset lintsarit kyselevät netin keskustelupalstoilla miten oikein saisi hommattua itselleen kuumeen. Minä olen sellainen että vaikka olisi kuinka kipeä flunssassa ja olo olisi kuin kuumeisella, välillä siis kylmä ja välillä kuuma kuin horkassa, niin silti minulla saattaa silloin olosta huolimatta olla vain alilämpöä, ja vielä pahasti sellaista. Eli kuume ei nouse vaikka todellakin pitäisi.

Kipeänä ollessa olevasta alilämmöstä moni käyttää nimitystä käänteinen kuume, ja se on pahempi juttu kuin oikea kuume. Sillä todellisessa kuumeessa paraneminen on nopeampaa kun elimistön omat puolustusmekanismit toimivat niin kuin pitääkin. Alilämpö kun pitäisi olla kuumetta ei ole mielestäni kovin hyvä juttu, ja silloin pitää todellakin ottaa iisisti niin kuin ottaisi silloinkin kun olisi samassa tilanteessa kuumetta.

Mutta täysin sairastahan on se että tavallisessa flunssassa ei saa sairaslomaa jos kuume ei nouse. Ikäänkuin sairaana olisi terve ja vaikka valmis juoksemaan maratonin kunhan ei vain ole kuumetta. Ja eihän se todellakaan niin ole.