kyhmy rinnassa


Mitenhän se nyt oikein olikaan, noin joka kolmas vai joka neljäs suomalainen sairastuu johonkin syöpään jossain elämänsä vaiheessa. Kamalaa. Aivan hirveän todennäköistä siis.

Minäkin luulen aina kaikkea heti syöväksi, ja pahinta on että jokin kerta se voi sittenkin olla täyttä totta. Ja se voi olla totta jo juuri nyt.

Noin kuukausi sitten löysin kyhmyn rinnastani. Syy miksi edes tutkin rinnan oli se että sattumoisin suihkuun mennessäni näin rinnan peilistä ja se näytti oudolta. Yhdesta kohtaa silleen sisäänpäin kuopalla olevalta, jonka sanotaan olevan syövän merkki! Ja kun tarpeeksi tutki niin pattihan siellä tuntui. Patti oli ainakin silloin kuukausi sitten irtonainen ympäristöstään ja sen sanotaan olevan hyvä merkki, eli se voisikin olla vaikka kysta.

Tuo rinta oli jo kuukausia aiemmin oudon kipeä. Minulla on ihan normaalia että rinnat kipeytyvät ja turpoavat pitkäksi ajaksi ennen kuukautisia, ja ovatkin silloin tosi muhkuraiset. Mutta silloin aiemmin se toinen oli tosiaan niin paljon kipeämpi ja oudompi kuin toinen, ja nyt siellä on kyhmy.